top of page

Implantarea dentară

Deși tehnicile de medicină dentară preventivă sunt în continuă expansiune, rămân cazuri în care, inevitabil, se ajunge la extracția dentară. De multe ori, spațiile edentate (fără dinți) rămân neprotezate/nerestaurate din diverse motive. Acest lucru poate părea inofensiv la început dar, cu timpul, prejudiciul creat este important. 

FOTO 1-PROF DR HORATIU ROTAR.jpg

Implantarea dentară reprezintă o metodă de înlocuire a dinților absenți, validată clinic și științific, care, astăzi, se aplică cu deplin succes la Clinica Rotar, ​​unde avem o sală de operație specializată, precum și experiența vastă a Prof. Dr. Horațiu Rotar în regenerarea osoasă, pentru a rezolva cazuri complexe. Mizăm mereu pe tratamente și materiale de calitate, cu rezultate mai stabile și de durată. 

Chiar dacă tratamentul spațiilor edentate cu ajutorul punților dentare este încă folosit și prezintă avantajele lor, utilizarea implanturilor dentare este net superioară și aduce următoarele beneficii

  • permite păstrarea integrității dinților vecini spațiului edentat;

  • stimulează țesutul osos și previne resorbția acestuia;

  • oferă posibilitatea protezării fixe a unei breșe edentate lungi; 

  • oferă stabilitate lucrărilor totale mobilizabile, în special a celor mandibulare;

  • poate restabili o conformație a buzelor și obrajilor care să întinerească aspectul fizic;

  • favorizează și facilitează igiena dentară;

  • asigură o masticație eficientă, superioară lucrărilor mobile/mobilizabile

Nu considerăm că fiecare dinte absent reprezintă un viitor implant. Pacienții noștri au nevoie de un număr funcțional, necesar și suficient, de dinți (implanturi), nu de cât mai multe implanturi dentare. De aceea, împreună cu dumneavoastră, vom alege cel mai potrivit plan de tratament astfel încât eforturile fizice, chirurgicale, emoționale și financiare să fie cât mai mici, cu rezultate cât mai mari.

FOTO2-IMPLANTUL.jpg

Prof. Dr. Horațiu Rotar este coordonatorul echipei de chirurgie regenerativă și implantologie (cu peste 20 ani de dedicare în aceste specialități), în cadrul căreia activează alături de dr. Daniel Ostaș, Dr. Daniel Tălmaceanu, Dr. Sandra Gorcea, dr. Teodora Harina Iuga. Unul dintre pilonii pe care își sprijină activitatea medicală această echipă este onestitatea și transparența totală, iar atunci când pun diagnosticul evaluează eșecul sau succesul pe care îl poate avea implantul și dacă acesta nu este o soluție fezabilă, sfătuiesc pacientul să aleagă o alta soluție;

 

Aceasta merge mână în mână cu filozofia constantă care ne ghidează, la Clinica Rotar, plasarea implanturilor dentare nu se face dacă nu prevedem rezultate favorabile, fugim de valorile mercantiliste atât de actuale în sănătatea dentară și acordăm prioritate calității materialelor, onestității diagnosticului și transparenței în comunicare pentru a oferi excelență în fiecare tratament.

FOTO 6-MEDIC-PACIENT.jpg

Ce implanturi folosim în Clinica Rotar?

În clinica noastră, după mai mult de 20 de ani de experiență în implantologie, am ales să folosim două categorii de implanturi dentare, care să acopere atât nevoile cât și dorințele pacienților noștri: cele premium (Straumann®, Elveția) sau cele din gama superioară (Bredent®, Germania, TRI®, Elveția). Ele prezintă o calitate ridicată, certificată și au o validare clinică și științifică prin numeroase studii.

Etapele aplicării unui implant dentar

Prima Etapă

Prima vizită

Consult clinic+Evaluare radiologică(CBCT)pentru diagnosticul corect al osului unde va fi plasat implantul dentar

A doua vizită

Documentarea cazului și igienizarea profesională

A treia vizită

Plasarea implantului: Anestezie locală. Pregătirea osului. Inserarea implantului. Sutura și radiografia de control

A patra vizită

Controale post-operatorii-pentru a evalua vindecarea și a îndepărta firele de sutură.

A 2-a  Etapă

Prima vizită

Evaluare radiologică de control și descoperirea implantului

A doua vizită

Scanarea digitală pentru elaborarea lucrării dentare stabilite

A treia vizită

Plasarea implantului: Anestezie locală. Pregătirea osului. Inserarea implantului. Sutura și radiografia de control

FOTO7-dupa tabele.jpg
FOTO8-REGENERAREA OSOASA.jpg

Ce este reconstrucția osoasă?

Cu toate că țelul nostru este de a minimaliza eforturile pe care pacienții trebuie să le facă și a găsi un echilibru în planul de tratament, sunt unele principii ale tratamentelor implantologice, validate clinic și științific, de la care nu facem rabat:

  • necesitatea unui os corespunzător de jur împrejurul implanturilor dentare și 

  • prezența unei gingii corespunzătoare ca și volum și calitate 

toate acestea asigurând nu doar supraviețuirea implantelor ci și succesul tratamentului. 


Dacă acestea nu există, ele trebuie create prin tehnici de regenerare osoasă și a țesuturilor moi (grefe gingivale de diferite tipuri). Aceasta este una dintre cele mai solicitante proceduri dentare și la Clinica Rotar presupune existența a 3 condiții esențiale: DIAGNOSTIC, ECHIPĂ și INFRASTRUCTURĂ.


Pe de altă parte, nu ne putem întotdeauna lupta cu timpii biologici necesari vindecării. Deseori planurile de tratament se întind pe o perioadă mai lungă de timp, deoarece vindecarea corespunzătoare a țesuturilor necesită timp. Este un proces individual și trebuie privit ca atare.

Cât costă un implant dentar în Cluj-Napoca?

Dacă ai nevoie de un implant, recomandarea noastră este să nu iei decizia în funcție de preț, ci îți recomandăm să cauți calitate și un specialist în care să ai încredere!

FOTO 9.jpg
FOTO 10.jpg

Un implant dentar poate costa între 700-1000 de euro (ne referim la șurubul ancorat în os). De ce depinde această diferență?

 

La Clinica Rotar prețul unui implant dentar este determinat de aceste variabile:

  • specialistul și experiența lui

  • calitatea și tipul de implant ales 

  • complexitatea cazului în sine

  • timpul și tehnologia alocate pentru a face studiul cazului respectiv

  • preferințele pacientului

Toate acestea vă vor fi comunicate alături de etapele planului de tratament, în urma consultului multidisciplinar. Toate detaliile vor fi stabilite împreună cu dumneavoastră!

bottom of page